Energiezuinig en duurzaam wonen

26 oktober 2022

Nieuwsbericht

De woningen van Homestead Nijmegen worden energiezuinig en duurzaam (BENG3=100%/energieneutraal) gebouwd. We doen dat bijvoorbeeld met behulp van goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, koeling- en warmteterugwinunits, groene daken en natuurinclusieve maatregelen.


Als toekomstige bewoner van een energieneutraal huis heb je bij vergelijkbaar gebruik een lagere energierekening dan van eenzelfde woning die niet energieneutraal is. Daarnaast zijn er diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen om daarmee de voorzieningen te betalen die nodig zijn om een woning energieneutraal te maken. Energieneutrale woningen zijn zeer comfortabel, voldoen aan de hoge actuele energienormen, je houdt er een blijvend lage energierekening aan over én je draagt bij aan minder emissies. 

In Homestead Nijmegen wordt energie opgewekt via zonnepanelen en zijn alle woningen gasloos. Voor de vloerverwarming en het warme water wordt, net als bij alle andere projecten in De Waalsprong, gebruik gemaakt van het stadsverwarmingsnet van Vattenfall. De benodigde warmte wordt op een efficiënte manier verkregen waarbij slechts voor een deel gebruik wordt gemaakt van gas. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel over de kosten van stadsverwarming en de gasprijs.

Deel dit artikel: