Een sculpturale 'rots'

02 november 2022

Nieuwsbericht

Stedelijke baksteenarchitectuur, als sculpturale ‘rots’ in een prachtig landschap tussen Park Waaijenstein, de Waaldijk en de Oosterhoutse Waarden. Met een goede balans tussen privé, collectief en openbaar gebied. Dat maakt wonen in Homestead Nijmegen écht uniek.


Op dit moment zit het project in de ontwerpfase. Dit betekent dat we samen met de gemeente Nijmegen, de architect en de landschapsarchitect werken aan een ontwerp conform de stedenbouwkundige contouren en het beeldkwaliteit plan.

Zecc architecten uit Utrecht is aangetrokken voor het ontwerp van de woningen van Homestead Nijmegen. Zij zijn in Nijmegen ondermeer ook betrokken bij de transformatie van De Vasim. Daarnaast maakt het binnengebied integraal onderdeel uit van het ontwerp van het project. Voor het ontwerp van dit hof is de samenwerking gezocht met landschapsarchitect Flux en de gemeente Nijmegen.

In Homestead Nijmegen komen vierlaagse hoekwoningen, twee- drie- en vierlaagse rijwoningen én een klein appartementencomplex met twee-, drie- en vierkamerappartementen. Door de ligging tegen een nieuw aan te leggen terp beleef je hier het landschap in optima forma. De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping, aan de bovenzijde van de terp. Met grote raampartijen direct aan een verdiepte terrastuin, geniet je hier van het prachtige uitzicht.

Heb je groene vingers? Aan de hof zijde van het plan hebben een aantal woningen en appartementen nog een kleine tuin. Een ideale plek voor een moestuin, om van de zon te genieten, of een speelplek voor de kinderen.

Deel dit artikel: