De verkoopprocedure toegelicht

30 januari 2023

Nieuwsbericht

Wat kan je verwachten de komende periode. Hieronder lees je de verkoopprocedure in een aantal overzichtelijke stappen.


Stap voor stap naar jouw nieuwe thuis

 1. Interesse in Homestead Nijmegen
  Je wil graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Je schrijft je in via de knop interesse en wordt door ons door middel van nieuwsbrieven geinformeerd.
 2. Informatiemoment
  Tijdens het informatiemoment op donderdag 2 februari krijg je van de architect en de ontwikkelaar uitleg over het project. Ook word je door de klantmanager geinformeerd over het verkoopproces. 
 3. Markttoets woningtype
  De woningtypes staan online met de prijzen op basis van indicatieve van/tot prijzen in een bandbreedte. We zijn erg benieuwd hoeveel interesse er is voor de woningen en bepalen aan de hand hiervan of we het project in zijn geheel in één keer in verkoop brengen, of gefaseerd. Heb jij jouw favoriete woningtype toegevoegd in jouw 'winkelmand', dan heb je een streepje voor bij de toewijzing.
 4. Bekijken en kiezen, de voorinschrijving
  De voorinschrijving (pre-sale) is gestart. Op de website staan concept plattegronden, prijsranges en een uitleg over de inschrijfprocedure. Je kan je via de website inschrijven op het bouwnummer van jouw voorkeur. 
 5. Toewijzing
  Als er een woning aan je is toegewezen, dan nemen wij telefonisch contact met je op. Er wordt een afspraak met je gemaakt voor een verkoopgesprek.
 6. Het verkoopgesprek
  Tijdens het verkoopgesprek vertelt de klantmanager je alles over de woning en het aankoopproces. Al je vragen worden beantwoord en de mogelijkheden worden doorgenomen om de woning volledig aan jouw woonwensen te laten voldoen.
 7. Beslissen en reserveren
  Na het verkoopgesprek heb je een week bedenktijd, waarna je de woning kunt reserveren tot aan start verkoop. Je hebt de woning nog niet officieel gekocht, maar door ondertekening van de reserveringsovereenkomst heb je wel het eerste recht tot koop.
 8. Contracteren
  De verkoopdocumenten zijn definitief en de koopsom is bekend. Je wordt uitgenodigd om de uitgebreide verkoopmap door te spreken. Op basis van dit gesprek maak je de keuze en bepaal je of je wilt wonen in Homestead.
 9. Ondertekening overeenkomst
  Je koopt de woning! Je tekent de koop- en aannemingsovereenkomst. Bij Homestead koop je veilig met een goedgekeurde koop- en aannemingsovereenkomst van het Woningborg Garantiefonds of het SWK.
 10. De financiering
  Natuurlijk weet je al dat je jouw woning kunt financieren. Nu ga je dit ook echt regelen. Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst heb je hiervoor twee maanden de tijd. Onze onafhankelijke adviseur Frits helpt je graag hiermee. Uiteraard ben je vrij in het kiezen van jouw eigen hypotheekadviseur en hypotheekvorm.
 11. Kennismaken met jouw nieuwe buren
  In Homestead woon je straks niet alleen. Wij vinden het belangrijk dat je vroegtijdig in contact komt met jouw nieuwe buren. Tijdens een gezellige middag of avond maak je onder het genot van een hapje en een drankje kennis met jouw nieuwe buren. Het bouwteam zal hier ook bij aanwezig zijn, zodat je een gezicht hebt bij de mensen die straks jouw woning gaan bouwen.
 12. Kopersbegeleiding
  Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst word je door de kopersbegeleider van de aannemer uitgenodigd om jouw persoonlijke woonwensen te bespreken. Denk hierbij aan andere indelingsvarianten of extra stopcontacten en lichtpunten, bezoeken aan de showrooms voor tegels, sanitair en de keuken. 
 13. Naar de notaris
  Aan alle voorwaarden is voldaan, je hebt de financiering rond, de omgevingsvergunning is onherroepelijk en wij hebben voldoende woningen verkocht. Gefeliciteerd, je kan naar de notaris. De bouw van jouw nieuwe woning kan snel beginnen!
 14. De bouw
  Gedurende de bouw blijven wij je informeren over de voortgang door middel van nieuwsbrieven. Uiteraard worden mijlpalen als de start van de bouw, het hoogste punt, kijkdagen en de oplevering zoveel mogelijk gezamenlijk gevierd. 
 15. De oplevering en wonen
  Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd. Een feestelijke dag! Zodra je de sleutels hebt ontvangen kan je eindelijk gaan genieten van jouw nieuwe thuis!
Deel dit artikel: