Het project Homestead Nijmegen

Op het groenste plekje van Nijmegen-Noord vormt zich straks een kleine vrijstaat. Een wijkje met 77 woningen omsloten door een terp. Gebouwd met de voeten in het uitgestrekte uiterwaarden landschap. Aan de binnenzijde heerlijk beschut, met zachte overgangen van privé tuin naar collectief gebied. Hier kan je straks eigenzinnig en inclusief wonen!


Stedelijke baksteenarchitectuur, als sculpturale ‘rots’ in een prachtig landschap tussen Park Waaijenstein, de Waaldijk en de Oosterhoutse Waarden. Met een goede balans tussen privé, collectief en openbaar gebied. Dat maakt wonen in Homestead Nijmegen écht uniek. 

 

Wonen voor mensen met lef!
De duurzame, ruim bemeten woningen van Homestead Nijmegen komen in het gebied De Dijkzone van de Waalsprong, nabij de nieuwe woonwijk Woenderskamp. Het project grenst direct aan Park Waaijenstein en de Waaldijk. Alles wat je nodig hebt vind je in de buurt. En de Nijmeegse binnenstad? Daar ben je met de fiets of het OV zo!

Door de ligging op de nieuw aan te leggen terp beleef je hier het landschap in optima forma. Er komen vierlaagse hoekwoningen, twee- drie- en vierlaagse rijwoningen met veel ruimte om je woning naar eigen wens in te delen en een klein appartementencomplex met twee-, drie- en vierkamerappartementen. Variatie genoeg!

De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping, aan de bovenzijde van de terp. Met grote raampartijen direct aan een verdiepte terrastuin, geniet je hier van het prachtige uitzicht. Heb je groene vingers? Aan de hof zijde van het plan hebben een aantal woningen nog een tuin, direct grenzend aan de woonkeuken. Een ideale plek voor een moestuin, om van de zon te genieten, of een speelplek voor de kinderen.

In het verkeersluwe, besloten binnenhof zijn kleine hoogteverschillen, waardoor geparkeerde auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Wadi’s zorgen voor de opname van regenwater en bomen zorgen voor koeling. Natuurlijk is er ruimte voor kinderen om te spelen en bewoners om te ontmoeten. Ook aan de dieren is gedacht in het plan. Daar waar mogelijk worden voorzieningen gemaakt voor bijvoorbeeld insecten, egels, vogels en vleermuizen.

De woningen worden energiezuinig en duurzaam (BENG3=100%) gebouwd. We doen dat bijvoorbeeld met behulp van goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, warmteterugwinunits en groene daken.

"Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis te vinden"

"Ik sta je graag te woord om al je vragen te beantwoorden"